Az Autó után végre ismét nézhetünk magyar autósmozit, a Turbometál retro autóteszteket készítő csapat The Volvo rush című alkotását.

A Turbometálos fiúk kicsit sokat mondják, hogy metál, kicsit hipszterek, de minden megmozdulásuk azt a gondtalan alkotást idézi fel, amit csak a legnagyobb szerelemmelók létrehozása közben érzünk. Ők amúgy titokban profi filmesek, ami a munkáik minőségén vastagon meglátszik.

"A történet több mint egy éve kezdődött, amikor összedobtunk néhány tízest, hogy saját kocsit vegyünk egy új filmhez. Olyan autó kellett, amivel látványosan tudunk keresztbe menni, és abban is biztosak voltunk, hogy a forgatás alatt is fog kapni rendesen. Egy kocsit amivel azt csinálunk majd, amit csak akarunk. Olcsó hátsókerekes Metált kerestünk, olyat aminek pusztulatában is van egy vagány kiállás. Először hát mi mást, egy BMW-t kutattunk, lehetőleg egy utolsókat rúgó E30-at vagy E21-et, aztán átpörgettük a melós Sierra hirdetéseket, de végül valami egészen mást vásároltunk…" - írják blogjukon a srácok. Így került hozzájuk a címszereplő Volvo 360 GL, amellyel gyorsulási versenyekbe és egyéb kalandokba keveredik a főhős. 

A bemutató 2014. október 12.19:00 órakor lesz a Toldi moziban, amit 16:00 órától egy belvárosi autós találkozó előz meg, ahova elsősorban '94 előtti vasakat várnak.