A jelek szerint nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is értékelik, ha egy autó úgy gyorsul, hogy másodpercekig belepréselődnek az ülésbe.

 

A Tesla tavaly ősszel mutatta be a két elektromos motorral felvértezett, összkerekes csúcsmodelljét, amelyből rögtön piacra dobtak egy sportosabb csúcsváltozatot. A Model S P85D neve első blikkre pont olyan, mintha egy fénymásoló gépről nevezték volna el, pedig beszédes: a P betű az elején a preformance, azaz a teljesítmény szóra utal, a 85, az akkumulátor kapacitására (85 kWh), míg a D a dual motor rövidítése, azaz a két motort jelzi.

Erről a kivitelről annyit kell még tudni, hogy 3,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, ami azt jelenti, hogy a legtöbb szupersportautót is faképnél hagyja egy piros lámpás rajtnál. Az alábbi videóban egy Ferrari 458 Italiát gyorsul le három próbálkozásból háromszor.

A Model S P85D titka igen egyszerű, elöl egy 221 lóerős, hátul pedig egy 470 lóerős elektromos motor hajtja a kerekeket, így nem csoda, hogy jól megy vele a gyorsulás, pláne bekapcsolt rajt-automatikával. Nem is meglepő, hogy sokan felveszik a gyanútlan rokonok, ismerősök reakcióit az első padlógázas, pontosabban padlóáramos gyorsuláson.

A Green Car Report jóvoltából leugtóbb egy gyerekes összeállítás is felkerült a Tesla legerősebb modelljének hatásáról.