Az alábbi videóban látható önfeledt fiatalok Új-Zélandon pörögnek-forognak ezekkel az izékkel, amiket motoros drift trike-nak említenek a videó végén, de sajnos a gyártó holnapját nem találtuk meg, csupán a videóban is feltűnő vitorlás trike-okét.

 

Az ötlet egyszerű de zseniális: az első kerékbe építettek egy elektromos agymotort, amit a trike-ra szerelt telep lát el energiával. Az akkucsomagon térdel a pilóta, aki – erre nem tudtunk egyértelműen rájönni – valószínűleg a testsúlyával teszi keresztbe a kis trike-ot köszönhetően a széles, ámde nulla tapadást adó hátsó kerekeknek. A netet túrva, több hasonló megoldást is találtunk, de videóban látható gépre sajnos nem bukkantunk, ezért aki ismeri a gyártó honlapját, írja meg a kommentek közé.

Így ránézésre a drift trike legalább akkora móka lehet, mint egy Razor Cart nevű szerkezet, amiről már mi is írtunk többször. Az elv hasonló, egy hajtott elektromos kerék és négy aprócska műanyag kerék, aminek az eredménye az, hogy szinte magától áll keresztbe.