A Honda angliai versenyrészlege alaposan átalakított egy fűnyírót. Négy másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 200 km/óra fölött van.

A Top Gear felkérésére egy szélsebes fűnyírón dolgozik a Honda angliai autósportrészlege. Egy motorkerékpár, egészen pontosan egy VFR 1000 V-es blokkjával feltuningolt kerti masina állítólag megfutja a 210 km/órás tempót, amivel könnyedén elhódíthatja „a világ leggyorsabb fűnyírója” címet a jelenlegi - a Gold Eagle nevű üzemanyag-adalékokat gyártó cég által készített – rekordertől, amely „csak” 154 km/órával tud száguldani.

Fontos kritérium volt az építésnél, hogy a gép az eredeti funkcióját, azaz a fűnyírást is el tudja látni, annyi változtatás azért történt, hogy a pengéket drótra cserélték és a fém védőburkolat helyett üvegszálból készített elemet használtak a súlycsökkentés jegyében. Arra kérdésre, hogy mi a csudának csináltatnak maguknak egy ilyen masinát, csak ennyit felelt Piers Ward a Top Gear vezető tesztelője: „Nincs tudományos magyarázat arra, hogy felkértük erre a Hondát. A füvet időnként le kell nyírni és minden jelenleg kapható megoldás elég lassúnak tűnt. Minek tartson egy óráig egy focipályányi terület lenyírása, ha öt perc alatt is meg lehet csinálni?”

Végül is van benne valami, nem mellesleg Angliában komoly hagyománya van a fűnyírókkal való versengésnek, viszont a Top Gear masinájával nem lehet majd indulni a júliusban esedékes világbajnokságon, mert túl sok dolgot változtattak meg rajta a szériakivitelhez képest.