Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dacia mentette az elakadt Porschét

A Porsche Macan marokkói bemutatóján elakadt az egyik autó. Na, milyen autóval mentették ki? Hát persze, hogy egy Dacia Dusterrel.

Tovább


Szétkaptak egy vadonatúj Porschét a tüntetők

A jelek szerint se a fehér szín, se a Porsche-embléma nem jön be az ukrán tüntetőknek Kijevben. Valamiért a mellette parkoló Mercedes G osztály nem verte ki náluk a biztosítékot.

Tovább


Így kell lerajzolni egy 3D-s Porschét

Pálcikaembereknél és házikóknál többre az én rajztudásomból nem futja, mindig is irigyeltem azonban azokat, akik ennél többre képesek. Itt van például az olasz Marcello Barenghi, aki ha nem is pillanatok alatt, de elég gyorsan képes lerajzolni egy autót. Ámulok és bámulok, minden tiszteletem!

Tovább


Ma már ne dolgozzon senki!

A jó öreg Chris Harris nem ma kezdte az ipart, szinte az összes valamirevaló sportautót keresztbe rakta valamelyik versenypályán vagy közúti kanyarban, így duplán érékelendő az a fajta eufória, ami az új Porsche 918-as kormánya mögött éri a valenciai bemutatón. Röviden összefoglalva a mondandóját: „ki--szott gyors, úgy vágja hátba az embert, mint egy Bugatti Veyron, ez valami egészen más”, és "váóváóváó" minden mennyiségben.

 

A hibrid 918-asról azt kell tudni, hogy 887 lóerős az összteljesítménye. Ehhez az ülések mögé épített 4,6 literes V8-as motor 608 lóerőt tesz hozzá, a többit két villanymotor adja, amelyek egy lítium-ion akkutelepből szipkázzák az áramot. Az első tengelyt kizárólag egy villanymotor hajtja, csak a hátsón segít be a benzines egység a második villanymotorral kiegészítve. A hibrid hajtásnak köszönhetően 1634 kilósra nőtt az autó súlya még úgy is, hogy ahol csak lehetett méregdrága, de szuperkönnyű anyagokat (magnézium, szénszál) használtak a Porsche mérnökei.

Nagy súly ide vagy oda, a 918-as így is 2,8 másodperc alatt gyorsul százas tempóra, míg a végsebessége 340 km/óra felett van. A Porsche legújabb csúcsmodelljéből pontosan 918 darab készül, ára forintra átszámolva valahol 250 millió forint körül van extrától függően. Egy szerencsés honfitársunk már rendelt is magának egy ilyen autót, amit még akkor tett meg, amikor még csak képeken létezett a 918-as. Jól is tette, hogy sietett, ugyanis a teljes mennyiség kétharmada állítólag már elkelt.

Tovább


Ladával alázza meg a Porschét

Jó, a görög Sergio Lada kombija nem átlagos darab, egy kétliteres, körülbelül 400 lóerős Nissan-turbómotor süvít benne, és az sem világos, hogy a Porsche sofőrje beleadott-e mindent a harcba. De attól még tény, hogy a Lada lenyomta a Porschét - hát mivé lesz így a világ?

Tovább


Garázsmenet

blogavatar

Ha legalább két állítás igaz rád, jó helyen jársz: 1. Minimum egyszer már leautóbuziztak. 2. Az 1-es pont a barátaid többségére is igaz. 3. Van egy nagy kupac autós-motoros újság karnyújtásnyira az ágyadtól és/vagy WC-dtől. 4. Akkor is lázasan bújod a hirdetéseket, amikor nem akarsz autót venni. 5. Ha nyernél a lottón először abban lennél biztos, hogy mivel töltenéd meg a garázsodat, sőt ezt már most is tudod. 7. Verekedtél már egy matchboxért.