A gyári tesztpilóták után Jenson Button volt az első, aki kipróbálhatta a 916 lóerős szupersportautót a goodwoodi Festival of Speeden.

Jenson Button első szava az volt Alain Prosthoz, miután kiszállt a gyors menet után a P1-ből, hogy "félelmetes." Nem csoda, a P1 talán jelenleg a leggyorsabb, közúti engedéllyel rendelkező kocsi, 737 lóerős turbómotorját ugyanis 20 percen keresztül egy 179 lóerős villanymotor is segíti a hajtásban, ráadásul a szénszálas vázzal és karosszériával rendelkező kocsi tömege az 1,5 tonnát sem éri el. A McLaren F1-es versenyzője 53 másodperc alatt teljesítette a hegyi pályát, ami csak 11 másodperccel maradt el a Nick Heidfeld által, az F1-es McLaren MP4/13-al futott 1999-es rekordtól.


Button szerint a kemény futóművű kocsi nem szerette Goodwood kissé hepehupás aszfaltját, de a brit lenyűgözőnek érezte a motorerőt és a GT3-as versenyautók szintjét meghaladó leszorítóerőt is. Bővebben itt olvashatnak a kocsiról, a P1 hivatalos goodwoodi debütálása pedig az alábbi videón látható: